Thursday, May 12, 2011

boleh ke aku?

Assalamualaikum

hari isnin adalah hari yg paling sibuk wat aku, time hari ni plakla kj bertimbun..kj mn yg xpat siap mggu lps, confirmla kan kena wat mggu nih..aduhhh..tb2 teringat plak zaman blaja lu..rndunyer aku kat diorang, masing2 skrang mesti tgh bertungkus lumus tgh study, bagai nk rak menghafal toyol tu an..haha..


disebabkan aku ni memilih tuk blaja sambil bekerja, mulai sekarang aku kena pndai bhgkan masa, komitmen kena lebih woooo...lbh2 xlama lagi aku kan nk jd isteri orang.lagi ah..persiapan mental dan fizikal kena selari sey..matilah aku..leh ke aku bhgkan masa nnt di antara kerjaya, belajar, dan tanggungjawab sebgai seorang isteri.mn nk blaja, nk siapkan kj yg bos bg nnt,nk kena siapkan sebelum deadline, nk msk, kemas umah....

biler di fikirkan balik, boleh ke aku menghadapi kehidupan mcm yg aku harapkan?
boleh ke aku bg komitmen dengan sepenuhnyer?
boleh ke aku bgkan masa aku nnt?

hanya kepada DIA aku berserah dan tawakal segala2nya..
DIA juga merancang yg terbaik untuk kita
dan kepada DIA juga aku mengadu..

yg penting kita kena yakin dengan diri kta, kita mampu lakukannya dengan sebaik mungkin
satu je yg aku pk, orang lain boleh lakukan, kenp tidak aku??
orang lain tu lagila duk penang, tp kena blaja kat s.alam, blh jer?

semoga keputusan yg aku telah buat ni, mendpat keredhaan daripadaNya..aminnnn
truly say's
marelfira mahamud

Post Title boleh ke aku?